Iocan | revista de proză scurtă - lansare

Iocan | revista de proză scurtă - lansare

joi, 26 mai `16

Iocan | revista de proză scurtă - lansare

Joi, 26 mai în Cafe Verona, de la ora 19:00 lansăm Iocan - revista de proză scurtă.

Iocan este cea mai nouă revistă de proză scurtă din România. 21 de autori scriu despre trecut, aeroporturi, iubire, maşini, despărţiri, începuturi, despre ştiucă, despre pierderi şi regăsiri. Prospeţimea, diversitatea şi actualitatea separă Iocan de toate colecţiile de acest gen. Nume noi din România şi câteva nume internaţionale sonore strâng între copertele primului număr Iocan povestiri care promit să readucă proza scurtă pe listele de lectură şi să convingă scriitorii să scoată textele de la sertar pentru numerele următoare.

__________________

„Cine? Iocan, revista de proză scurtă, a pornit din capul unor scriitori. Au complotat la alcătuirea ei Cristian Teodorescu, Marius Chivu și subsemnatul. Pe parcurs, Dan Pleșa a găsit varianta pe hîrtie, din partea editurii Vellant, iar pentru gloria mondială s-a înhămat Anca Fronescu.

Ce? Proză. Proză scurtă. Cum ai spune Bond. James Bond. Sînt atît de multe talente care nu au ieșire la mare, adică la publicare, și care sînt amenințate cu dispariția, că te năpădește melancolia. Editurile – reticente, publicul – indiferent. Dar paginile celor care semnează în acest prim număr, scriitori contemporani cunoscuți sau nu, vă vor oferi o vie, surprinzătoare și rapidă viziune a prezentului."
Florin Iaru