Lansare Iocan nr. 2 | revista de proză scurtă

Lansare Iocan nr. 2 | revista de proză scurtă

joi, 3 nov. `16

Lansare Iocan nr. 2 | revista de proză scurtă

Miercuri, 2 noiembrie în Cafe Verona, de la ora 19:00 lansăm al doilea număr al revistei iocan - revista de proză scurtă.

Vă vor fi gazde Cristian Teodorescu, Florin Iaru și Marius Chivu, alături de o parte dintre autorii prezenți în acest număr.

În numărul 2 al revistei semnează William Saroyan, Michael Cunnigham, Andrei Panţu, Horea Sibișteanu, Anca Vieru, Ioan Groșan, Marian Ilea, Luiza Popa, Mircea Pricăjan, Adrian G. Romila, Dan Lungu, Andrei Crăciun, Ioana Iuna Serban, Bogdan-Alexandru Stanescu, Raluca Nagy, Mihai Victus, Teodor Mazilu.

Număr ilustrat cu fotografii de Cosmin Bumbuț.

După succesul de debut al revistei, iocan doi revine cu 17 prozatori, nume noi, dar şi câteva nume sonore, româneşti şi internaţionale, şi cu subiecte variate – o carte ce dezvăluie o crimă, dar care îşi pierde paginile atunci când este citită, un oraş în care oamenii se metamorfozează atunci când vorbesc la telefon, un cowboy cu pălărie albă, ce apare în pozele de vacanţă ale unei familii, sau un bătrân care întârzie să moară, spre necazul soţiei.

”Poate chiar mai interesant în Iocan 2 e că unii dintre noii-veniți au ca prozatori o artă poetică precis conturată, care se simte încă de la început din siguranța scrisului lor. E însă posibil ca alături de ei, debutanții talentați, dar pe care nu știi de unde să-i iei, să dea mari lovituri, azi, doar bănuite. Așa se face că Iocan 2, după ce am primit cele peste 200 de povestiri propuse , ni se pare mai mult decît al doilea pas al unui început. E o confirmare că proza scurtă românească renaște sau mai exact zis, se trezește cu succes, dintr-un somn de pe urma căruia i se prezisese decesul.”

Cristi Teodorescu

Numărul doi al revistei este publicat cu sprijinul AFCN.