GREUCEANU: lansare cu autografe ilustrate de Pisica Pătrată

GREUCEANU: lansare cu autografe ilustrate de Pisica Pătrată

marți, 10 dec. `13

GREUCEANU: lansare cu autografe ilustrate de Pisica Pătrată

Joi, 12 decembrie, de la ora 19:00, în Café Verona, Cărturești, Editura Vellant vă invită la o întâlnire cu un super-erou local, văzut prin ochii lui Alexandru Ciubotariu, artistul care ilustrează cel mai recent volum al colecției Pasărea Măiastră de la Vellant: “Greuceanu”.


Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe ilustrate pe care autorul le va realiza pe loc din hartie de mătase, aracet și carioci, reluând astfel câteva dintre tehnicile de lucru aplicate în volum.

Alexandru Ciubotariu este unul dintre cei mai cunoscuţi street artists din România, autor de benzi desenate, ilustrator şi creatorul personajului urban Pisica Pătrată. Povestea lui Greuceanu i-a inspirat o lume bricolată din decupaje din ziare și straturi de hârtie colorată peste care au trecut cu pricepere creionul și pensula.

Greuceanu” este povestea unui super-erou local. Misiunea lui: să recupereze Soarele și Luna furate de zmei și să readucă lumina în regatul Împăratului Roșu. Puterile lui secrete: un paloș fermecat și capacitatea de a se transforma în creaturi înaripate. Secundul său: Faurul-pământului, cu care e frate de cruce. Să-i urmărim în această aventură extraordinară culeasă din popor și publicată de Petre Ispirescu în 1882. Reinterpretată vizual de ilustratorul Alexandru Ciubotariu, povestea continuă și în ziua de azi – singura ei limită este imaginația cititorului.

Greuceanu” este cel de-al cincilea titlu al colecției Pasărea Măiastră – o colecție dedicată poveștilor românești ilustrate de artiști români. Până în prezent, în colecție au apărut: “Povestea lui Harap-Alb” (ilustrată de Cristiana Radu), “Făt-Frumos din Lacrimă” (ilustrată de Nura El-Sayed), “Zâna Zorilor” (ilustrată de Mădălina Andronic) și “Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” (ilustrată de Maria Surducan).