Pa_CT volumul 2 din seria de bandă desenată coordonată de Justin Baroncea, se lansează la MODUL și UAUIM

Pa_CT volumul 2 din seria de bandă desenată coordonată de Justin Baroncea, se lansează la MODUL și UAUIM

miercuri, 6 mar. `19

Pa_CT volumul 2 din seria de bandă desenată coordonată de Justin Baroncea, se lansează la MODUL și UAUIM

Vineri, 15 martie, ora 18:00, Editura Vellant și partenerii săi, lansează volumul Pa_CT, al doilea din seria de bandă desenată coordonată de Justin Baroncea cu o expoziție și o experiență AR (realitate augmentată). Desenele în cărbune realizate de Cristina Ginara și barca din materiale reciclate construită de arhitectul Alexandru Ivanof, sunt un pretext pentru a ne întreba „cum și de ce să reciclăm”, dar și urmele călătoriei personajelor din carte, vizibile la MODUL Cărturești și în spațiul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Evenimentul este prilejul de a vedea, pentru prima oară în România, cum un personaj dintr-o carte călătorește spre volumul 2 prin AR cu sprijinul dARe by Samsung și One Night Gallery.

PA_CT continuă aventurile ultimului iepure supraviețuitor al atacului chimic cu bezele din Turb@. Toți ceilalți iepuri negri ai doctorului Yu se transformă în grăsuni albi. Iepurele “supraviețuitor” fuge la Constanța unde își pregătește împreună cu șobolanul Fasole marea evadare către o insulă vulcanică din Pacific. Cartea este un pretext de a descoperi o altă perspectivă asupra reciclării, proiectării și inovării. Cei doi prieteni își construiesc o barcă din materiale și subansambluri reciclate. Barca este cel de-al treilea personaj al cărții. Pentru a fi inclusă în poveste a fost construită scara 1:1, este perfect funcțională și va face obiectul unui eveniment de lansare la apă. Lansăm o barcă pentru a face posibilă lansarea unei cărți. - Justin Baroncea.

Pa_CT - o bandă desenată de Cristina Ginara cu texte de Justin Baroncea, este și o critică ironică a fugii de actualitate și tehnologie în căutarea unui (re)fugiu idilic în care totul e ciclic, previzibil și mai ales controlabil. Justin Baroncea este arhitect și artist interesat de contextualizarea și reinterpretarea obiectelor în forma lor 2D prin desen sau pictură, sau 3D prin obiecte de design interor. Este autor al cărților Turb@, Pa_CT și 2 metri lătrați. Cristina Ginara este arhitect și desenator, este coordonator al proiectului educativ I'M UAU.

Expoziția poate fi vizitată până pe 4 aprilie, evenimentul este posibil cu sprijinul U.A.U.I.M, dARe by Samsung și One Night Gallery.


Lansare carte și vernisaj : vineri, 15 martie, orele 18:00 – 20:00, Modul Cărturești

Durata expozitie : 15 martie- 4 aprilie

Organizatori expo: Vellant, Modul Cărturești, Cristina Ginara, Alexandru Ivanof, Mihaela Butoi, Ioana Trușcă, Justin Baroncea

Parteneri: One Night Gallery, UAUIM, Samsung și dARe

Echipa proiect Pa_CT :

Justin Baroncea - coordonare proiect, text, scenariu, construcție barcă

Cristina Ginara - ilustrații cărbune

Ioana Trușcă - coordonare proiect, coordonare ilustrații, realizare animații

Alexandru Ivanof - construcție barcă

Radu Manelici - design grafic carte și identitate vizuală eveniment