Gala Premiului Iocan pentru proză scurtă / ediția a II-a

Gala Premiului Iocan pentru proză scurtă / ediția a II-a

vineri, 3 mai `19

Gala Premiului Iocan pentru proză scurtă / ediția a II-a

Cea mai bună carte a anului trecut va fi aleasă dintre cele cinci cărţi nominalizate de editorii revistei:

Miercuri, 8 mai are loc ceremonia de decernare a Premiului IOCAN pentru proză scurtă, ediția a II-a.

Cea mai bună carte de proză scurtă a anului trecut este aleasă dintre cele cinci cărţi nominalizate de editorii revistei:

  • „Cele mai tâmpite momente” de Mircea Daneliuc (Editura Polirom)
  • „Cine locuieşte la subsol” de Diana Geacăr (Editura Paralela 45)
  • „Zeppelinul piticului” de Marian Ilea (Paralela 45)
  • „Anotimpuri care nu se repetă” de Ion Pleşa (Editura NEMIRA)
  • „Guadalajara” de Iulian Popa (Humanitas)

Juriul, format din editorii revistei – Florin Iaru, Cristian Teodorescu, Dan Pleşa şi Marius Chivu, alături de invitata specială din acest an – regizoarea de teatru Gianina Cărbunariu, va premia cartea câştigătoare într-o gală ce are loc miercuri, 8 mai, începând cu ora 19:00 la Qreator (intrarea liberă, dar numai pentru persoanele majore). Câștigătorul va primi un trofeu conceput
de artistul Daniel Bălănescu și un premiu în valoare de 1000 Euro acordat de McCann PR Romania, premiile pentru toți nominalizații fiind oferite de Julius Meinl, 1000 de chipuri și Editura Vellant. Evenimentul se încheie cu un recital Lasagna & Rochenrol.

Gala Premiului Iocan pentru Proza Scurtă este un eveniment anual pus la cale de redacția singurei reviste tipărite de gen, Editura Vellant cu sprijinul media al Radio România Cultural, Scena9 și Ziarul Metropolis. Anul trecut, la prima ediție, cartea lui Răzvan Petrescu „Mandarina” (apărută la Editura Curtea Veche) a fost desemnată câștigătoare.


CONCURS
Pariază pe cartea câștigătoare și ai șansa să primești setul complet de cărți nominalizate cu autograf din partea autorilor.

Cum procedezi:

1. intră pe paginile de social media ale Editurii Vellant (facebook sau instagram) și caută postarea despre concurs.

2. lasă într-un comentariu titlul cărții pe care pariezi că va fi desemnată „cea mai bună carte de proză scurtă a anului 2018”

3. vino la gala Premiului Iocan de Proză Scurtă pe 8 mai, ora 19, ca să aflăm împreună câștigătorul.

Căștigătorul acestui concurs va fi ales aleatoriu dintre conturile care au lăsat comentarii pe una dintre platformele de social media până pe 8 mai, ora 19:00. Acesta va fi anunțat la finalul galei și va primi premiul pe loc. Dacă nu este prezent, va fi contactat a doua zi pentru expedierea pachetului de cărți.