Indiferent de poziţia socială, de succesul profesional, de împlinirea familială sau de reuşitele financiare, cu toţii ne putem aştepta să experimentăm, sub o formă sau alta, o pierdere, un eşec sau o dezamăgire. Reacţia comună este de a trece cât mai rapid peste dificultăţi şi de a ne continua viața. Christopher Hamilton propune o abordare diferită. Concentrându-se pe exemple în contexte ca familia, dragostea, sănătatea şi moartea, autorul explorează metode constructive de a îmbrăţisa adeversităţile cu scopul de a dezvolta o altfel de înţelegere a problemelor care, de multe ori, ne definesc vieţile. Ne invită să reflectăm cu atenţie la procesul uman de suferinţă şi anduranţă şi oferă sugestii practice despre cum putem privi dificultățile cât mai direct de fiecare dată când ne confruntăm cu acestea. Oferind exemple din istorie, filozofie şi ştiinţă, Hamilton sugerează cum am putea percepe dificultatea ca pe o sursă preţioasă de înţelegere care ne poate modela existenţa.
Dr. Christopher Hamilton este lector în filozofia religiilor la King’s College, Londra. Este autorul seriei Middle Age, parte din seria Art of Living publicată la Acumen Books în 2009 şi Living Philosophy (Edinburgh University Press, 2001).
„Într-o epocă a confuziei morale şi practice, cărțile de autocunoaștere au nevoie iminentă de regândire şi reabilitare. Colecţia The School of Life susţine această direcţie discutând o serie de probleme ale vieții, printre care sănătatea mintală, banii, cariera, tehnologia și nevoia de a schimba lumea.”
Alain de Botton, Coordonatorul colecției
Recenzii pentru „Cum sa facem fata dificultatilor”