Albumul Octav Angheluţă. În căutarea Omului... readuce în prim-planul vieţii culturale româneşti un artist care prin munca sa a marcat o generaţie. Universul plin de culoare al pictorului Octav Angheluţă, alături de întâmplări şi detalii biografice inedite sunt prezentate într-un album elegant şi consistent, îngrijit de Adrian Buga.
O ediţie cartonată, tipărită în condiţii excepţionale, monografia apărută la Editura Vellant redă într-o cromatică luxuriantă cele mai importante opere ale pictorului, de la naturile moarte până la peisaje şi la portretele şarjă. Lucrarea este prefaţată de criticul de artă Adina Nanu, iar studiul introductiv, notele, bibliografia şi cronologia sunt realizate de tânărul absolvent de Istoria şi Teoria Artei, Adrian Buga. În plus, cartea conţine o serie de texte semnate Octav Angheluţă, menite să explice atât viziunea pictorului Angheluţă cu privire la opera sa, cât şi viziunea profesorului Angheluţă cu privire la arta modernă.
Absolvent al Academiei de Arte frumoase din Bucureşti în 1927, sub îndrumarea lui G.D.Mirea şi Camil Ressu, Octav Angheluţă a obţinut primele premii ca pictor în 1929. A fost director al Pinacotecii Statului şi fondator al Asociaţiei pictorilor şi sculptorilor români, alături de pictori precum Dumitru Ghiaţă, Ion Ţuculescu, Alexandru Moscu, Alexandru Ciucurencu, Lucian Grigorescu. Lui Octav Angheluţă i se datoreaza mutarea şi salvarea fondului de patrimoniu din muzeele bucureştene în timpul bombardamentelor din cel de Al Doilea Război Mondial.
Recenzii pentru „Octav Angheluta. In cautarea Omului...”