Jean-lorin Sterian debutează în poezie cu volumul Home Alone 3, apărut la Editura Vellant. Joi, 6 decembrie, are loc lansarea cărții și un Silent Poetry Party. Participă, alături de autor, Ana Maria Sandu - scriitor și jurnalist, Florin Dumitrescu - poet, Adriana Savu - doctorand în sociologie, moderează Dan Pleșa (Editura Vellant). Evenimentul începe la ora 18:30 la Cărturești MODUL (strada Academiei 18-20).
Singur acasă 3 este un inventar de singurătăți, unele cauză, altele efect, fiecare cu gustul, mirosul și textura ei, fiecare cu mecanismul ei de separare-apropiere de ceilalți, fiecare cu motivația și cu absurdul propriu. În carte, singurătatea unește clubul berlinez Berghain, stabilopozii din Constanța și lacul Cișmigiu, covoarele pe care nu a călcat nimeni și plicurile de supă, sticluțele cu nisip din Sahara, frezele făcute în copilărie și herniile inghinale, zilele în care nu primești niciun mail și toate garsonierele lumii. Jean-Lorin Sterian scrie o poezie care „te vizează”, uneori calm ca după furie, alteori lucid ca înainte de tristețe, mereu senzorial și filmic. Există o singurătate care unește și o singurătate care desparte.
Lansarea de carte și „silent poetry party” sunt o invitație la o discuție despre singurătate în sens poetic, antropologic și ludic. Participanții pot veni cu obiectul singurătății lor, un pretext de start al discuției. Obiectele vor sta în spațiul petrecerii poetice până la finalul evenimentului, apoi vor merge înapoi în spațiul singurătății posesorilor acompaniate de un poem audio înregistrat de Jean-Lorin Sterian.
Jean-Lorin Sterian - A debutat la 21 de ani cu un volum de proză scurtă SF care, din fericire, nu se mai găsește pe nicăieri. Atras de impostura asumată, a promovat playback-ul cu formația Grupul Sanitar. După alte trei cărți, a publicat Lorgean, un roman despre protohipsteri și viața într-o redacție de revistă de lifestyle. Ecourile acelei perioade pot fi întâlnite în filmul Starshitting, pe care încă nu a reușit să-l finalizeze. În ultimii ani a călătorit suficient încât ca, de fiecare dată când se află în București, prietenii să-l întrebe: când pleci? Deși a publicat alte volume de literatură și antropologie, a regizat filme și documentare, a făcut expoziții și spectacole și se prezintă necunoscuților drept performer, știe că va rămâne pe vecie tipul care și-a deschis teatru în propria garsonieră.