Vellant recomandă consumul excesiv de endorfine literare!

Vellant recomandă consumul excesiv de endorfine literare!

vineri, 10 mai `19

Vellant recomandă consumul excesiv de endorfine literare!

Tu câte endorfine consumi pe lună? Vellant recomandă consumul excesiv de endorfine literare, cumpără 2 cărți din ENDORFICTION și primești o ciocolată. Cumpără 3 cărți din aceeași colecție și îți trimitem un flacon cu 10 markere fosforescente.

Endorfine literare

de la Editura Vellant

Endorfiction este un supliment literar. Fragmente din aceste ficțiuni vă pot provoca un exces de endorfine.

Studiile arată că endorfinele – hormonii fericirii - sunt responsabile pentru o viață mai lungă și întăresc sistemul imunitar.

Formula specială de literatură străină selectată de Editura Vellant pune pe masă subiecte-tabu. Cărțile Endorfiction disecă teme contemporane, deloc sau foarte puțin vizitate. Sunt scrise proaspăt și curajos. Au voci unice. Toate vorbesc despre descoperire. Sunt cărți cu endorfine.

Doar în luna mai, Editura Vellant recomandă să-ți faci stocul de #endorfineliterare

  • cumpără 2 cărți din ENDORFICTION și primești o ciocolată - perline de fructe acoperite cu ciocolată neagră, inserate în eprubete etanșe numai bune de consumat simandicos la fiecare fragment care-ți stârnește endorfinele.
  • cumpără 3 cărți din aceeași colecție și îți trimitem un flacon cu 10 markere fosforescente - evidențiatoare de text cât un deget de lungi, în culor scânteietoare tocmai pentru a marca #endorfineliterare spectaculoase, explozive, stârnitoare.

Acțiune și mod de administrare:

Bivolul nopții, de Guillermo Arriaga „Arriaga duce thriller-ul detectivistic la înălțimea literaturii de primă clasă.” Într-un Mexico City sălbatic și ploios, doi tineri iubesc aceeași femeie. Carismaticul Gregorio, prietenul lui cel mai bun, Manuel, și misterioasa Tania sunt prinși în vârtejul unui triunghi amoros care trece granițele dintre pasiune și nebunie, gelozie și violență, nihilism și autodistrugere. Sexul e peste tot, iubirea pare imposibilă, secretele și frica merg mână-n mână. Guillermo Arriaga scrie un roman puternic, tensionat, tandru și amenințător ca respirația bivolului nopții din visele lui Manuel. A se citi împreună cu un pahar de vin roșu.

Femei cu bărbați, de Richard Ford „Ford este cel mai bun observator al bărbatului modern dintre scriitorii contemporani.” Cele trei „povestiri lungi” din Femei cu bărbați se învârt în jurul iubirii romantice și al formelor ei incomplet digerate, punând reflectorul pe triunghiuri amoroase, căsătorii ratate, tați și fii, idealizări și bruște căderi în realitate. Ford își surprinde protagoniștii în momentul adevărului, îndelung amânat, dar imposibil de evitat. A se citi împreună cu o ciocolată neagră.

Ceva scris, de Emanuele Trevi - O carte ce refuză conștient încadrarea, ,,un animal sălbatic" prin limbaj și vitalitate. Roman, eseu, bildungsroman sado-maso, tratat erotico-filozofic și satiră socială, Ceva scris este povestea aproape adevărată a unei întâlniri imposibile cu regizorul Pier Paolo Pasolini. A se citi în pauza filmelor de Pier Paolo Pasolini.

Corpul ei și alte desfătări, de Carmen Maria Machado „O carte genială: parțial punk rock și parțial clasică, alcătuită din povești crude și devastatoare.” Povestirile lui Carmen Maria Machado vibrează de originalitate, bizarerie și senzualitate, forțând cusăturile pielii personajelor și ale limbajului în moduri aproape imposibile, de neuitat. Într-un amestec perfect unic de horror cu basm și cultură pop cu mit, Machado reușește să spună o altă poveste a feminității, una nefamiliară, poate șocantă, dar una pe care trebuie să o știm. A se citi în așternuturi de satin.

Fericire, de Aminatta Forna „O meditație pe marile teme, de o originalitate explozivă. Iubire și moarte. Om și natură. Cruzime și compasiune.” O carte despre vulpi urbane, Londra multietajată, supraviețuire și marginalitate. Doi protagoniști dezrădăcinați, care glisează între centru și periferii, între iubire salvatoare și singurătate care protejează. Un stil incisiv, provocator, hiperenergic. A se citi într-o oază urbană.

Mori, iubitule, de Araiana Harwicz Roman nominalizat la Booker Prize 2018 și la Republic of Consciousness Prize 2018. O femeie care trăiește în Franța rurală, în mijlocul câmpurilor aburinde, lângă o pădure misterioasă. Are un bebeluș de două luni, un soț pasionat doar de studiul stelelor și pe nimeni cu care să vorbească. Câteodată se culcă goală pe pământ, torturează insecte sau are fantezii erotice violente cu unul dintre vecini. Iată ingredientele unui roman ca un cocteil Molotov, care își subjugă cititorul încă de la prima frază. Oare ce va exploda și unde? Ariana Harwicz este un superstar al literaturii latino-americane de astăzi, pentru virulența emoțiilor și erotismul întunecat al prozei ei, dar mai ales pentru felul radical în care chestionează clișeele protectoare ale noțiunilor de familie, cuplu sau maternitate. A se citi într-o cameră numai a ta.

Precauții:

Cărțile din Endorfiction, noua colecție de literatură străină a Editurii Vellant, sunt fine ca o ciocolată neagră. Furioase ca o bombă pusă unui tabu. Energice ca un dans tribal. Mușcătoare ca un ardei iute. Senine ca o pauză de meditație. Cărți cu endorfine. A se consuma cu moderație, dar mai ales cu discernământ.

Consumul în exces de Endorfiction poate cauza o ințelegere mai bună a lumii și a relațiilor dintre noi și poate provoca dependență.