Numele meu este Anton, de Geo Dinescu | lansare București

Numele meu este Anton, de Geo Dinescu | lansare București

joi, 16 nov. `17

Numele meu este Anton, de Geo Dinescu | lansare București

Vă invităm joi, 16 noiembrie, de la ora 19:00, în ceainăria Librăriei Cărturești Verona, la evenimentul de lansare a romanului ,,Numele meu este Anton", de Geo Dinescu (Editura Vellant).

Actrița Dorina Chiriac, scriitorul Florin Iaru și Luisa Ene, autoarea bloguluiCărți, cafea și tutun, vor vorbi despre #Anton.

În acest roman de debut, suntem martorii unei vieți pe fast forward, în care narcisismul, căutarea iubirii, pierderea, vinovăția și acceptarea de sine alcătuiesc un domino infernal. Geo Dinescu scrie #brut, #autentic și#emoționant.

La șase ani, Anton strânge bani ca să-și cumpere un frățior. Iubește cărăbușii, dar le rupe aripile. Are secrete cu mama lui și crede că e cel mai frumos din clasă. La șaisprezece ani, nu mai are nevoie de nimeni. Oamenii pe care îi iubește încep să moară. La treizeci, se logodește, deși simte că e capăt de linie. Detestă pianul, deși e un compozitor faimos. La patruzeci, se află în plin dezastru.

,,Cine e Anton? Un bărbat cerut în căsătorie de prietena lui. Un copil căruia îi place mirosul pământului ud. Un bătrân care, cu ochii închiși, încearcă să-și țină respirația până la tufele de trandafiri. Un adolescent care ezită să închidă ochii bunicii moarte, de teamă ca ea să nu-l părăsească definitiv. Anton e o viață, așa cum se presupune că o să ne treacă fiecăruia prin fața ochilor, în ultima clipă a ei, o viață reconstruită într-una dintre cele mai inteligente, mai bizare, în sensul bun al cuvântului, și mai sensibile cărți din câte am citit vreodată.”
T.O. Bobe