Ezio Manzini în România

Ezio Manzini în România

miercuri, 9 mai `18

Ezio Manzini în România

Teoreticianul inovației sociale actuale, Ezio Manzini vine la București între 9 și 11 mai. Autor al cărții „Designul, când toți suntem designeri. O introducere în design pentru inovație socială” apărută recent la Editura Vellant, se întâlnește cu designeri, urbaniști, inovatori și antreprenori sociali, în cadrul unei conferințe și a unei dezbateri, dar și în cadrul unor întâlniri de consultanță cu organizațiile ce provoacă inovație în design social din România.

Ezio Manzini este un gânditor de avangardă al designului pentru sustenabilitate și fondatorul DESIS, o rețea internațională dedicată designului pentru inovație socială și sustenabilitate. Este profesor onorific la Politecnico di Milano, profesor la University of the Arts, Londra și profesor invitat la Tongji University, Shanghai, și Jiangnan University, Wuxi.

„Numeroase semnale ne spun că, în acest secol, ținând cont de schimbările care s-au petrecut deja și de provocările cu care încă ne confruntăm, inovația socială va fi motorul principal al schimbării. Ea va juca rolul pe care, la bine și la rău, inovația tehnologică (și dezvoltarea industrială) l-au jucat acum un secol.”, notează Ezio Manzini în „Designul, când toți suntem designeri. O introducere în designul pentru inovație socială” (Vellant, 2017), una dintre cele mai importante cărți despre designul pentru sustenabilitate.

Prezent în România la invitația editurii, Ezio Manzini se întâlnește cu publicul în trei contexte:

  • lansare de carte și dezbatere despre inovație socială // 9 mai, ora 19:00 @Cărturești Verona
  • conferința The making of collaborative Cities // 10 mai, ora 18:30 @SalaFrescelor din cadrul Facultății de Urbanism. Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu
    • Vorbesc în deschidere:
      >> reprezentant UAUIM
      >> Alex Radu, fondator Editura Vellant
      >> Lect. Dr. Arh. Vera Marin, președinte Asociația pentru Tranziție Urbană
  • întâlniri private cu organizații

Partenerii editurii în organizarea evenimentelor sunt: Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Asociația Profesională a Urbaniștilor din România, Ashoka România. Evenimentul este susținut de Radio România Cultural, Igloo, Arhitext și Iqads.