Editura Vellant la Bookfest 2018

Editura Vellant la Bookfest 2018

miercuri, 30 mai `18

Editura Vellant la Bookfest 2018

Editura Vellant aduce la Bookfest 2018 noua colecție de non-ficțiune Versant, romane contemporane în colecția Endorfiction, dar și cel mai „scandalos” titlu al anului: Foc și Furie. În interiorul administrației Trump de Michael Wolff, cartea care a făcut atâta vâlvă în America.


Cu două titluri lansate la finalul lunii aprilie și alte cinci la târgul de carte Bookfest, VERSANT se constituie ca una dintre colecțiile de vârf Vellant și de ce nu, prin domeniile abordate și titlurile alese, o serie de urmărit pentru cititorul riguros, avid de cunoaștere și de noutăți, dar și de scrieri esențiale, clasice. Titlurile pe care le vor găsi vizitatorii Bookfest la stand sunt:

  • Nu ajunge să spui nu. Cum să rezistăm politicii de șoc a lui Trump și să cucerim lumea de care avem nevoie de Naomi Klein
  • Singurătate. Natura umană și nevoia de conexiune socială de John T. Cacioppo și William Patrick
  • Posibilitatea altruismului de Thomas Nagel
  • Nu ți-e scris în gene. Adevăratele motive pentru care copii le seamănă părinților de Oliver James
  • Mindful business. Cum schimbă meditația lumea afacerilor din interior spre exterior de David Gelles
  • Scrieri esențiale vol 1 de Bertrand Russell
  • Despre fotografie de Susan Sontag (reeditare)

Colecția de ficțiune Endorfiction se îmbogățește cu două titluri în același registru al romanelor proaspete, autori premiați sau nominalizați la cele mai importante premii literare. Cu aceste două titluri, Vellant propune și acordarea importanței cuvenite traducătorului și pune numele acestuia pe coperta 1 alături de autor. În colecția Endorfiction, alături de Bivolul nopții de Guillermo Arriaga, vor sta pe raft:

  • Femei cu bărbați de Richard Ford
  • Ceva scris de Emanuele Trevi

Și colecția de artă se îmbogățește cu două titluri: Feluri de a vedea de John Berger - una dintre cele mai inovative şi influente cărţi despre artă apărute vreodată în orice limbă și volumul-experiment 2 metri lătrați de Justin Baroncea.

Alain de Botton reapare în catalogul editurii cu Desfătările și mâhnirile muncii și deschide astfel o serie de autor a celui pe care cititorii s-au obișnuit să-l găsească la editura Vellant.

În total, editura Vellant aduce la târg 200 de titluri dintre care 15 noutăți și o serie de evenimente-semnal. Pornite de la ideea că târgul de carte nu trebuie să fie un spațiu de lansări sau cel puțin nu clasice, Vellant face un happening de 5 minute (poate cel mai scurt eveniment de la târg) pentru lansarea colecției Versant și ateliere pentru copii: cum să ilustrăm cu graffiti o copertă de carte cu street artist Răzvanski, cum să facem un traseu cu zimbri prin Banat și cum să lecturăm „în cheie de autor și cititor” cu Carmen Tiderle.

Pe lângă reducerile obișnuite între 10 și 50%, la această ediție a târgului, Vellant propune pachetul de 6 numere ale revistei de proză scurtă Iocan la un preț special de 100 lei.

Bookfest s-a mutat în pavilionul B2 de la Romexpo, evenimentele au loc atât în standul propriu cât și în spațiul Bookfest Junior după cum urmează:5


vineri, 1 iunie


între orele 12.00 și 13.00, Editura Vellant în standul Bookfest Junior
Atelier de grafitti Cum ilustrăm o copertă de carte de copii cu Răzvanski
Vârsta recomandată: 7+


între orele 17:30-18:30, WWF România și Editura Vellant
Povesti dincolo de orizont – o incursiune pe traseul zimbrilor din Banatul Montan
Vârsta recomandată: 5+


duminică, 3 iunie

ora 11:00, Editura Vellant în standul propriu
happening pentru lansarea colecției nonficțiune Versant


Între orele 13.00 și 14.00, Editura Vellant în standul Bookfest Junior
O călătorie alături de Carmen Tiderle prin ale ei lumi livrești Pe Dos, În Orașul Bucurville și Marele Acoperiș
Vârsta recomandată: 5+